FOTY Awards 2015

Premier Rutte reikt zzp-award uit aan foodblogger

Minister-President Mark Rutte heeft zaterdag een award uitgereikt aan de beste freelancer van het jaar. Carlijn Bröring uit Utrecht mag zich zzp ’er van het jaar noemen.

Bröring is eigenaar van Foodless.nl, een website die mensen met een voedselallergie of intolerantie helpt. Op haar blog staan verschillende recepten en recensies van bijvoorbeeld glutenvrije producten.

“Carlijn levert een bijdrage aan een groeiend vraagstuk in de maatschappij,” aldus juryvoorzitter René Frijters, oprichter van zzp-bank Knab.

In de finale had Bröring concurrentie van 99 andere deelnemers. Tijdens het juryberaad dachten de juryleden bijna allemaal hetzelfde. “Ook al was het spannend, de jury was uiteindelijk bijna unaniem in haar keuze voor Carlijn,” zegt Frijters.

De winnares wil geen zzp’er blijven zegt ze tegen NU.nl. “In 2016 hoop ik toch zeker wel iemand part-time in dienst te hebben genomen, al is het alleen maar om artikelen te schrijven voor op de website.”

In totaal deden bijna 10.000 zzp’ers mee aan de wedstrijd. De Freelancer of the Year Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de beste zelfstandige zonder personeel of freelancer.

Permier Rutte twitterde na de uitreiking dat zzp’ers onmisbaar zijn. “Ondernemers nemen risico, innoveren en investeren: Onmisbaar dus voor Nederland!”

Bröring heeft ook nog een tip voor de lading zzp’ers die volgend jaar mee willen doen. “Zorg dat je persoonlijke verhaal achter je bedrijf staat als een huis en blijf geloven in wat je hebt opgestart.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *